Пернишкият кмет: Огньовете за Заговезни да бъдат загасени до 21:00 ч.

Общество | 14 март 2021, неделя / 14:45| Показвания:Facebook/Станислав Владимиров

До 21:00 часа днес трябва да бъдат загасени всички традиционните огньове, които съпътстват отбелязването на Сирни заговезни на територията на община Перник, разпореди кметът Станислав Владимиров, предаде БНР.

В специално издадена за целта заповед той забранява горенето на автомобилни гуми и пластмаси, както и използването на запалителни течности за разпалването и поддържането на огъня.

Обредните традиции, свързани със Сирни заговезни трябва да се извършват контролирано и под непрекъснато наблюдение, при спазване правилата за пожарната безопасност. Забранено е да се палят огньове в общински тревни площи и в близост до сградите.

Служители на Общинския инспекторат ще извършват проверки по спазване на разпоредбите. При констатирани нарушения ще бъдат налагани глоби, а ако нарушителите са малолетни и непълнолетни ще бъдат санкционирани техните родители.

С превантивна цел от вчера работещи в общинското предприятие „ФЛОР“ разчистват нерегламентирани сметища, образувани от автомобилни гуми и пластмаси.
Тагове: Перник, Станислав Владимиров, заповед, Сирни заговезни, мерки, спазване, огньове, традиции

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси