Британците си резервират маси в кръчмите за след като падне локдаунът

Британците си резервират маси в кръчмите за след като падне локдаунът
Pixabay
A A+ A++ A

Британците планират да „ядат, пият и да се веселят“, след като паднат ограниченията. Много пъбове и ресторанти вече са резервирани напълно за няколко месеца напред, съобщи „Гардиън“, цитиран от агенция БГНЕС, предаде БНР.

Желаещите да компенсират изгубеното време са запазили предварително места в бирариите на открито, които трябва да отворят отново на 12 април.

Управител на заведение в Бирмингам споделя, че на 24 февруари, след като премиерът Борис Джонсън обяви облекчение на мерките през април, в рамките на 20 минути са били запазени места за 601 души.

„Това беше невероятен отговор“, коментира Сам Морган - изпълнителен директор на „We Are Craft Group“. Има резервации до месец юли, включително и за вътрешността на заведенията, които се очаква да отворят в средата на май. .

„Знаехме, че ще има сериозно търсене, но определено надмина очакванията ни. Наистина е успокояващо“, каза Морган.

Борис Джонсън разкри миналия месец плановете да отвори отново ресторантьорския бизнес. От 12 април до шест души ще могат да се срещат с приятели или семейства в бирарии на открито или да се хранят навън. Местата на закрито ще заработят отново от 17 май, ако са изпълнени специфични Covid изисквания.

#Великобритания #пъбове #резервации #локдаун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"