АПИ апелира шофьорите да тръгват на път подготвени за зимни условия

АПИ апелира шофьорите да тръгват на път подготвени за зимни условия
A A+ A++ A

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) апелира заради очакваното преминаването на дъжда в сняг шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

Утре в 12 области - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Перник, София-град, Софийска, Пловдив, Пазарджик и Благоевград, е определен жълт код за потенциално опасно време за силен вятър, като за областите Перник, София-град и Софийска предупреждението е снежната покривка да достигне 10 см.

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките срещу хлъзгавост и заледяване. Машините на пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за почистване на републиканските пътища от сняг. По опорните пунктове има инертни материали.

За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват, е възможно затваряне на определени участъци за почистване и обработване на настилките с химически вещества и инертни материали.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника, напомнят от пътната агенция.

#АПИ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »