Борисов: Следващите поколения няма да ни простят, ако не изгладим противоречията със Северна Македония

Борисов: Следващите поколения няма да ни простят, ако не изгладим противоречията със Северна Македония
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов пусна интересен пост на страницата си във Фейсбук след срещата си с външния министър на Северна Македония.

ЕТО КАКВО НАПИСА МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ:

Всички противоречия между България и Република Северна Македония трябва да бъдат изгладени. Следващите поколения няма да ни простят, че сме пропуснали тази голяма възможност. Трябва да се готвим за преговори на разума, не на емоциите, за да може нашите съседи да са в Европейския съюз. Това заявих пред външния министър на РСМ Буяр Османи. Героите, които са загинали за свободата, не могат да са темата, която ни разделя. Защото тяхната съкровена мечта е била да бъдем заедно и затова са си дали живота. Така че те трябва да са мост на приятелство, а не на разделение. Двете държави трябва да вървим по пътя на дипломацията и разбирателство.

По-рано през деня Борисов обяви, че заминава за Виена. "Ще разговарям с австрийския канцлер Себастиан Курц и премиерите на Чехия - Андрей Бабиш, на Латвия - Артурс Кришянис Каринш, на Словения - Янез Янша и на Хърватия – Андрей Пленкович. Ще обсъдим позицията ни за справедливо разпределение на ваксините срещу COVID-19 въз основа на процента на населението на всяка страна членка на ЕС. В австрийската столица ще проведа и двустранна среща с канцлера Себастиан Курц", разясни целта на визитата си премиерът.

 

#Бойко Борисов #Северна Македония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"