Родители протестират пред МЗ: Искат присъствено обучение (ОБНОВЕНА)

Родители протестират пред МЗ: Искат присъствено обучение (ОБНОВЕНА)
A A+ A++ A

Представители на родителски организации излязоха на протест пред здравното министерство срещу дистанционното обучение. Те настояват всички ученици от 1-ви до 12-и клас да се върнат в училищата от утре или като компромисен вариант след две седмици, като дотогава учениците да са на ротация в класните стаи.

Демонстрацията, организирана от „Обединени родители“, които протестираха в средата на септември пред просветното министерство срещу маските и изолаторите в училищата, беше предшествана от отворени писма на родителите до министерствата на здравеопазването и на образованието.

В писмата те настояваха децата им да преминат към присъствено обучение и дадоха срок на властите до днес, 17 март, това да се случи.

Милко Божанков - организатор на проявата, обяви мотивите си срещу обучението онлайн:

„То е неефективно, то е имитационна форма на обучение. Дискриминира и е неприложимо при децата със специални образователни потребности. Невъзможно е за прилагане в местата, в които липсва или е слаба интернет-връзката. Цели малцинствени групи остават извън учебния процес“.

Участници в протеста коментираха:

„Или пускат децата на училище, или да обявят нулева година“.

„ Има вече достатъчно данни, които господата от Министерство на образованието крият за обременени деца психически“.

 

Протестът протече спокойно и при засилено полицейско присъствие.

Родители и учители искат в позиция най-строги ограничителни мерки

Организации, обединени под названията „Учители и Родители за безопасно образование“, настояха за най-строгите противоепидемични мерки, за да се ограничи максимално разпространението на Covid-19.

В разпространената до медиите позиция е посочено, че подкрепят дистанционното обучение на всички ученици, студенти, както и в детските градини и ясли.

Настояват и за затваряне на заведения за обществено хранене, нощни клубове, кафенета, молове. 

 

#Министерство на здравеопазването

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »