Кога ще се роди последното бебе в света?

Кога ще се роди последното бебе в света?
A A+ A++ A

Учени от Ню Йорк изчислиха кога ще се роди последното бебе в света, написа британският в. Гардиън.

Специалистите от най-големия американски град посочиха, че способността за възпроизводство на човечеството е намаляла драстично. "Сега мъжете произвеждат почти с 60 на сто по-малко сперма в сравнение с 1973 г. Това означава, че ако тази тенденция се запази, нулевото ниво ще бъде достигнато към 2045 г. и малко преди това ще се роди последното бебе на Земята", се посочва в анализа на експертите.

"Причината за това са така наречените вечни химикали. Това са вещества, които попадат в човешките тела и/или околната среда, но не се разграждат. Те се натрупват с всяка измината минута и се превръщат в бомба със закъснител, която ще избухне и ще сложи край на човечеството", допълниха специалистите.

"Въпросните вечни химикали засегнаха и жените. В някои части на света двадесет годишни момичета са с по-ниска степен на фертилност от техните баби, когато последните са били на тридесет и пет годишна възраст", посочиха още експертите.

"Вечните химикали са навсякъде. Те присъстват в пластмасовите изделия, козметичните продукти и дори храните и напитките. Ние открихме такива вещества в организма на новородено", добавиха учените.

"Добрата новина е, че много държави започнаха да забраняват използването на пластмасови изделия. Необходими са обаче по-радикални действия", апелираха специалистите от Ню Йорк

#бебе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"