Пореден протест пред МС: Десетки недоволни от КОВИД мерките (ОБНОВЕНА)

Пореден протест пред МС: Десетки недоволни от КОВИД мерките (ОБНОВЕНА)
A A+ A++ A

Пореден протест пред Министерски съвет. Десетки хора се събраха, за да изразят недоволството си от случващото се в страната, на фона на тъпани. 

По-късно от 12:00 часа привърженици на партия Възраждане” пък се събират пред пилоните на НДК. Те спират предизборната си кампания за един ден, за да изразят несъгласието си с въведените по-строги ограничителни мерки в страната.

“Вече цяла година виждаме, че неадекватното управление води до здравна и икономическа криза. Мерките не просто засегнаха, а тотално сринаха малкия и среден бизнес, оставиха хиляди хора без работа и поминък. Ясно се видя, че налаганите мерки не променят здравната ситуация в страната, а последствията от COVID кризата, показаха колко лоша е системата на здравеопазването ни. Видяхме колко зле са лекувани хронично болните”, заявяват от “Възраждане”, обосновавайки недоволството си.

Протест срещу мерките и в Русе

Ресторантьори и хотелиери от Русе излязоха на протест срещу новите мерки, с които от 22 март отново се затварят заведенията в страната. Заедно с тях своето недоволство изрази и техният персонал, който остава без работа за пореден път в последната една година.

Много от собствениците на заведения са притеснени, тъй като се налага да теглят кредити, за да заработят отново. Спирането им само 20 дни, след като бяха отворени след дълга пауза, ги поставя в ситуация да имат дългове, които няма как да плащат.

20% от заведенията и ресторантите в дунавския град не са отворили след 1 март, а някои по-малки хотели вече са обявени за продан. Хората от бранша  подготвят нов протест в сряда пред общината, а ако не бъдат чути, обмислят блокада на Дунав мост.

#протест #коронавирус #мерки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »