Цветанов не се чувства виновен пред Мирослава Тодорова

Цветанов не се чувства виновен пред Мирослава Тодорова
Вътрешният министър Цветан Цветанов не изпитва вина за твърденията си, че съдия Мирослава Тодорова обслужва организираната престъпност. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вътрешният министър Цветан Цветанов не изпитва вина за твърденията си, че съдия Мирослава Тодорова обслужва организираната престъпност.

„Не се чувствам виновен за това, което съм казал в интервютата, които съм давал," заяви вицепремиерът, цитиран от БГНЕС.

Въпреки че и Цветан Цветанов, и Мирослава Тодорова бяха представлявани от адвокатите си на заседанието в Пловдивския окръжен съд във вторник, вътрешният министър коментира, че според него процесът е безсмислена демонстрация на авторитет от страна на бившия шеф на Съюза на съдиите в България.

„Винаги когато съм говорил за съдебната система, винаги съм давал конкретни примери. Никога не съм обвинявал някого в обслужване на организирана престъпност, но съм казал, че за мен не е професионално да имаш забавяне на дела с месеци и години," подчерта Цветан Цветанов.

Той все пак добави, че всички български граждани трябва да се стремят да уважават съда и „честните и трудолюбиви български съдии и прокурори".

Делото за клевета срещу вътрешния министър Цветан Цветанов беше отложено заради поисканата от неговата защита справка в делата на съдия Мирослава Тодорова от 2004 г. насам.

Повод за делото на Мирослава Тодорова срещу Цветан Цветанов бяха две интервюта на вътрешния министър Цветан Цветанов, в които той обвини съдийката, че обслужва интересите на организираната престъпност, защото е забавила мотивите за осъдителната присъда на Васил Маникатов.

По-късно се оказа, че в момента, в който Маникатов е получил 8-годишната си присъда от Тодорова, е трябвало да бъде в затвора, за да изтърпява друго наказание, затова тя си е позволила да забави мотивите.

Междувременно обаче той бил предсрочно освободен и тъй като нейната присъда не била влязла в сила, нямало как да го задържат зад решетките. Именно това министърът използва като аргумент срещу нея - че престъпник е останал на свобода.

В жалбата си Мирослава Тодорова твърди, че Цветан Цветанов е разгласил неверни и позорящи я обстоятелства както за работата й като съдия, така и за дейността й на председател на Съюза на съдиите.

#Цветан Цветанов #Мирослава Тодорова #Пловдив #Васил Маникатов #клевета #организирана престъпност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »