Лига Европа занапред ше бъде тера инкогнита за българските тимове

Лига Европа занапред ше бъде тера инкогнита за българските тимове
A A+ A++ A

Фундаменталните промени в европейския футбол станаха факт, а редица привърженици, специалисти, треньори и анализатори в България все още говорят за бъдещо класиране във втория европейски по сила футболен турнир - Лига Европа. Това обаче занапред ще бъде трудно постижима задача за българските тимове. В турнира на УЕФА може да участва само родният шампион и то при положение, че преодолее първия квалификационен кръг на Шампионската лига и отпадне от някой от следващите си съперници.

Хората у нас все още забравят, че от това лято УЕФА стартира третия си по сила континентален турнир – Европа Лига на конференциите. Именно в него ще играят всички останали български евроучастници – носителят на националната купата, вторият в класирането и победителят от баража между третия/четвъртия (в зависимост от носителя на Купата) и седмия в efbet Лигата. Уточняваме, че загубилият финала за Купата няма да участва в новия европейски турнир през турнира за Купата на България.   

ПЪТЯТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ОТБОРИ В ЕВРОТУРНИРИТЕ ЗА СЕЗОН 2021/22

* Шампионът стартира от първия кръг на квалификациите на Шампионската лига.
** При успех ще продължи във втория квалификационен кръг. Ако загуби, отива да играе във втория квалификационен кръг на Европа Лига на конференциите и ще бъде в потока на отборите, отпаднали от Шампионската лига. Така ще бъде и в следващите квалификационни кръгове до попадане в груповата фаза.

* Ако преодолее втория квалификационен кръг на ШЛ, българският шампион продължава напред в турнира. Ако отпадне, отива в третия квалификационен кръг на Лига Европа в потока на шампионите.
** При успех в третия кв. кръг на Лига Европа, отива в плейофния етап на турнира, където вече няма разделение на отборите на шампионски и обикновен поток. Ако отпадне, продължава в плейофния поток на шампионите в Европа Лига на конференциите.

* Ако преодолее третия кв. кръг на ШЛ, отива в плейофния кръг на шампионския поток в турнира. Ако отпадне, продължава в плейофния кръг на Лига Европа, където вече няма разделение на потоците на шампионски и обикновен.
** При успех в плейофния кръг на Лига Европа, се класира за груповата фаза. При отпадане, се класира за груповата фаза на новия турнир на УЕФА.

* Ако премине плейофния кръг на Шампионската лига, следва класиране в групите на турнира. Ако отпадне, ще играе в групите на Лига Европа.

* Останалите три български участници в евротурнирите, като един от тях ще е носителят на купата на страната, започват участието си в Европа от втория квалификационен кръг на Европа Лига на конференциите в потока на нешампионите. За попадане в групите на новия турнир на УЕФА трябва да бъдат елиминирани три съперника.

#Лига Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"