Ангелов: Преговаряме за 1 млн. дози ваксини от ваксини на "Пфайзер"

Ангелов: Преговаряме за 1 млн. дози ваксини от ваксини на "Пфайзер"
A A+ A++ A

България има готовност да получи 1 млн. ваксини от "Пфайзер" от допълнителните количества, договорени от Европейската комисия, каза при посещението си в Ямбол здравният министър Костадин Ангелов.  

Днес приключва последната среща на ниво експерти, където България участва и където се обсъждат разпределението на допълнителните количества 10 млн. ваксини, договорени от ЕК, като от тях страната ни може да получи 1 млн. подчерта министър Ангелов. Освен тях ще бъдат поръчани и още ваксини. 

"Допълнителното количество ваксини, които ние ще поръчаме на "Пфайзер", са 1 500 000. Ще се опитаме доставките, които са за четвъртото тримесечие, да ги изместим за второ тримесечие", каза здравният министър. 

Що се отнася до производството на ваксини в страната, министър Ангелов уточни, че става въпрос за инициатива на ЕС за  създаването на инкубатор HERA и всяка от държавите-членки ще може да кандидатства с производствените мощности, които има.

"Ние ще се възползваме от това. Знаете, че България има изключителен опит в производството на ваксини и се надяваме да бъдем одобрени в тази посока"

 

#Ангелов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »