Костадин Ангелов обеща да удари по връзкарите, които си слагат марка ваксина по желание

Костадин Ангелов обеща да удари по връзкарите, които си слагат марка ваксина по желание
A A+ A++ A

Случаят с над дузина заразени в дом за стари хора с деменция в Добричко след имунизация с "втора игла" бе коментиран от здравния министър така: "Ваксинираните лица често могат да бъдат преносители на вируса. Те обаче няма да се разболеят тежко и да починат, което е гарантирано след имунизация. Те трябва да носят маски и да спазват мерките, въпреки,ч е са реиминизирани. От далите положителни тестове ваксинирани само двама имат леки симптоми в дома за стари хора. С по-тежка клинична картина са тези от тях, които не са били инжектирани".

Следим каква е тенденцията и когато имаме решение, ще го обявим. Мерките за нас са навременни и нещата като нива на заболеваемост можеше да са по-различни.

Виждаме, че след навлизането на по-строгите мерки сериозни групи от млади хора се събират на по-големи групи на различни места, защото сега не могат да ходят по МОЛ-ове, а и не са на училище. Затова на места има локални заповеди за вечерен час за непълнолетни лица, даде разяснения министърът.

Аз много искам хората да имат възможност да си избират с коя ваксина да се имунизират. Към момента това няма как да стане, но в близко бъдеще се надявам да се случи. Има инициатива за производство на завод за ваксини в ЕС като всяка държава спомогне с каквото може, каза Ангелов.

На въпрос защо има фирми, които свободно избират с коя марка ваксина да се инжектират служителите им, макар да има недостиг на ваксини, здравният министър заяви, че ако има потвърдена такава информация, то ще бъдат взети мерки, за да няма "връзкарство". 

Всичко това той обясни по време на традиционният четвъртъчен брифинг на националния оперативен щаб за борба срещу коронавируса.

По смъртност от коронавирус за последните 14 дни сме на първо място на Балканите и на четвърто в ЕС, обяви след него Ангел Кунчев. И добави: Няма хоспитализирани хора, след като са били третирани с ваксина. 

Спрямо миналата седмица нарастването на заболелите е с 23 процента, а на двуседмична база - цели 73 процента. Смъртността също се е увеличила за посочения период с над 50 процента, разкри шефът на НОЩ - Венцислав Мутафчийски. Той разкри, че според данни от САЩ загубилите битката срещу вируса у нас са толкова много на глава от населението, че сме на второ място на планетата.

 

#Костадин Ангелов #коронавирус #Венцислав Мутафчийски #нощ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"