Колите на Google започват новата си обиколка на България от утре

Колите на Google започват новата си обиколка на България от утре
Google
A A+ A++ A

Автомобили на Google Street View се завръщат по пътищата на България тази пролет. През следващите месеци те ще посетят редица градове и ще преминат по множество пътни участъци в цялата страна. Тяхната задача ще бъде да осъвременят изображенията на градовете, пътищата и магистралите в Google Street View.

Благодарение на Google Street View, потребителите вече имат възможност да посетят повечето български градове, много природни забележителности, архитектурно-музейни резервати, национални и градски паркове. Инфраструктурата не само в градовете, но и между тях, се променя и развива с течение на времето, затова Google цели изображенията да се актуализират редовно. Новите изображения ще помогнат на потребителите да се ориентират още по-добре на път към различни дестинации. Street View показва 360-градусови изображения на улици, както и природни и културни забележителности.

Първите кадри от пътищата на България бяха заснети през 2012 г., а услугата стартира малко по-късно през март 2013 г. В допълнение към улиците и пътищата, Google представя и панорами от пешеходни зони от български градове, както и други места недостъпни за коли. Благодарение на това потребителите могат да направят виртуална разходка до архитектурния резерват Старинен Пловдив, из Ботаническата градина в Балчик, Приморски парк Варна, да разгледат Седемте рилски езера, Белоградчишките скали и много други.

Тази година маршрутът на Google автомобилите освен през столицата, ще премине през редица градове и общини: Благоевград, Гоце Делчев, Дупница, Сандански, Петрич, Кюстендил, Пазарджик, Панагюрище, Велинград; Пловдив, Хисаря, Асеновград, Асеновград, Смолян, Хасково, Харманли, Свиленград, Любимец, Златоград, Кърджали, Стара Загора, Казанлък, Ямбол, Бургас, Варна, Добрич, Силистра, Тервел, Русе, Свищов, Плевен, Ловеч, Луковит, Велико Търново, Габрово, Елена, Севлиево, Шумен, Търговище, Разград, Котел, Враца, Монтана, Мездра, Видин, Козлодуй, Лом.

Google обръща особено внимание на защитата на поверителността. Преди публикуването на събраните изображения, те се обработват със специална технология, която размазва лицата на хората и регистрационните табели на автомобили, така че да не могат да бъдат идентифицирани и по този начин тяхната поверителност е защитена. Street View предлага допълнителна функция за размазване на изображението (за физически лица, автомобили, къщи и т.н.), която може да бъде поискана чрез натискане на бутона „Подаване на сигнал за проблем“ в долния десен ъгъл на всяко изображение.

Street View е популярна функция в Google Maps, която в момента е достъпна в повече от 220 страни по света, включително Антарктида и Арктика. Предлага се на настолни компютри и мобилни устройства, както и в Google Earth.

Обиколката ще започне на 26-ти март. Повече информация можете да намерите на Street View, както и детайла информация за местонахождението и маршрута на автомобилите https://www.google.com/streetview/understand/ .

#Google #коли #България #обиколка #заснемане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »