България се прости с Царицата на комедията Татяна Лолова

България се прости с Царицата на комедията Татяна Лолова
A A+ A++ A

Приятели, близки и колеги изпратиха Царицата на комедията Татяна Лолова в последния ѝ път към небесния театър. С цвете в ръка те се извиха на опашка, за да отдадат последна почит пред лика ѝ в Сатиричния театър, където Лолова играе през по-голямата част от живота си.

Всички бяха единодушни, че с нейната кончина си отива последната комедийна актриса от трупата актьори от ранга на Георги Парцалев, Георги Калоянчев, Стоянка Мутафова.

„Тя е човек, който не може да забравиш. Вървях по ул. „Раковски“ и се сетих за Апостол Карамитев, който летеше като ходеше, а пък Таня плуваше като ходеше. Един от последните мохикани си отиде, едно поколение излетя“, каза Мария Статулова и добави, че трябва да ги помним с добро, със смях, с радост, с красота.

Директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов коментира, че губим един от големите си примери затова как светът може да изглежда наистина усмихнат, да изглежда светещ. А актьорът Светослав Пеев беше категоричен, че Татяна Лолова е била човек на света, не само на България. Мария Грубешлиева – Муки, дъщерята на голямата Стоянка Мутафова, също отдаде почит. Телевизионният водещ Драгомир Драганов пък си спомни, че Татяна Лолова е била първият гост в предаването му „Чай“, пише БГНЕС.

Кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че за нея Лолова е слънце, което никога няма да я напусне. „Една от най-обичаните български актриси си отиде, но ни остави усмивката си. Тази усмивка винаги ще бъде с нас и мисля, че всички българи ще я запомним с това и ще продължим да се усмихваме, когато я видим в нейните прекрасни роли“, заяви столичният градоначалник. Вежди Рашидов определи Лолова като „страшна жена, вулкан беше – изригваше“ и допълни, че такива хора се помнят много дълго.

Погребението на голямата актриса ще се състои в тесен семеен кръг.

 

#Татяна Лолова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"