Посолството ни в Скопие е изпратило протестна нота до външното министерство на РСМ

Посолството ни в Скопие е изпратило протестна нота до външното министерство на РСМ
A A+ A++ A

Посолството ни в Скопие е изпратило протестна нота до външното министерство на Република Северна Македония по повод решението на митническите власти на граничния пункт Деве баир да спрат пратка от 920 български книги за Българския културно-информационен център в Република Северна Македония​.

Екземплярите от "Български народни песни" от Братя Миладинови са били транспортирани от български гражданин, който е представил договор за дарение.

Въпреки изпратения на място консул от посолството ни в Скопие, митническите власти са заявили, че е необходимо предварително разрешение от Министерството на външните работи, съгласувано с Министерството на културата на Република Северна Македония.

С нотата нашето посолство иска обяснение защо се налага специално разрешение за внос на литература от страна-членка на Европейския съюз, което, "не е регламентирано никъде".

За случая ще бъдат уведомени Европейската комисия и посолствата на държавите-членки на Европейския съюз в Скопие, пишат от пресслужбата на Външното ни министерство.

#Скопие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"