Шефът на „Пирогов“: Лекуваме последиците от неразумното поведение на хората

Шефът на „Пирогов“: Лекуваме последиците от неразумното поведение на хората
Пирогов
A A+ A++ A

„Откъм здравни проблеми никой не може да се оплаче в тази трета вълна - няма върнати пациенти, оказва се адекватно лечение на болните. Надявам се, независимо че мерките не са най-строгите, хората да осъзнават, че искаме да намалим натиска върху болниците, върху интензивните сектори“. Това каза пред БНР проф. Асен Балтов, директор на „Пирогов“.  

В Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина са разкрити 478 легла за пациенти с COVID-19, като 58 от тях са реанимационни за пациенти на апаратна вентилация. 

„Статистически смъртта е еднаква за всички държави. Смятам, че правим всичко възможно. Но не трябва да се прехвърля цялата отговорност върху здравните власти, защото всеки от нас трябва да разсъждава правилно защо трябва да се спазват мерките. Ние лекуваме последствията от неразумното поведение на хората... Трябва да бъдем много по-отговорни и да сме по-дисциплинирани“.  

В предаването „Неделя 150“ проф. Балтов призова: 

„Вярвайте на науката и се ваксинирайте. Използвайте зелените коридори“. И изрази очакване, че след началото на април всеки ще има възможност да избира с кой тип ваксина да бъде имунизиран. 

#проф. Асен Балтов #пациенти #коронавирус #болници #поведение #хора #ваксини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »