Разбиха банда за финансови измами, една от жертвите им „изгоряла“ с милион лева

Разбиха банда за финансови измами, една от жертвите им „изгоряла“ с милион лева
ПРБ
A A+ A++ A

Неутрализирана е организирана престъпна група за финансови измами и пране на пари. В акцията, проведена в петък, под ръководството на Специализираната прокуратурата, са участвали служители на ГДБОП и ДАНС. Задържани са 6 души, сред тях и организаторите. Групата е действала от 2017 година при висока конспиративност на територията на цялата страна. Членовете й са много харизматични и интелигентни хора, манипулативни и комбинативни. Само един от задържаните е бил осъждан.

В хода на разследването било установена схемата на действие -  сключвани са договори за брокерство. Хората са били заблуждавани, че ще им се осигури купуването на  акции, които бързо ще могат да бъдат удвоени. С всеки от измамените е бил сключван индивидуален договор. Спрямо личността на човека, който е дошъл да инвестира, се е подхождало по различен начин. Пострадалите са над 200 души. Има и чужди граждани сред тях. Един от тях е измамен за около 1 млн. лева.  Измамите са извършени чрез 49 фирми.
Според разследващите, измамените хора също били интелигентни и богати, инвестирали са, за да удвоят богатството си. При проведените процесуално – следствени действия от адресите са иззети са карти и техника за заглушаване на мобилни апарати.
Работата по досъдебното производство продължава.  

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"