Тодор Кантарджиев: Смеят ми се за съвет, който давам, но той спаси хиляди от К-19

Общество | 31 март 2021, сряда / 13:38| Показвания:"Когато мерките продължат повече от две седмици се натрупва умора и напрежение в хората. Има умора и при хората, които трябва да упражняват контрола." Това заяви в ефира на бТВ проф. Тодор Кантарджиев - директор на Национален център за заразни и паразитни болести.

От вчера получих хиляди писма на електронната си поща: "Ама как може при толкова болни да отпускаме мерките" - Чакайте , бе хора, нищо толкова страшно не се е случило." - категоричен е той.

"Това, което гледаме е натоварването в болниците.  Постоянно се разкриват още легла. За сега имаме ресурс. Да се замислим, ако миналата година се беше случило това, което е в момента, как щяхме да го преживеем? Сега лекарите са подготвени, има кислород, всичко е наред." , спокоен е специалистът.

"В момента мисля, че се намираме във високо плато, но до седмица очакваме спад на заразените. ", твърди Кантарджиев.

"300 000 са преболедували официално - а неофициално към милион и половина. Ваксинирани са към 500 000. Значи близо 2 милиона имат имунитет. Борим се максимално бързо да върви ваксинирането. До края на лятото трябва да сме туширали пандемията.", смята професорът.

"Аз съветвам хора, които се ваксинират да хапват малко повече домати и доматен сок. Смеете ми се за лимона, но той спаси хиляди хора от коронавирус.", категоричен е Кантарджиев.

"Хората забавят търсенето на медицинска помощ, много често пренебрегват хроничните си заболявания, има застаряване на населението - това са проблемите на нацията", изброи той.

"Тези, които са се ваксинирали наскоро и се чувстват добре, могат да бъдат спокойни поне една, две години. ", твърди проф. Кантарджиев.


Тагове: Тодор Кантарджиев

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси