От утре отпада носенето на маски на открито Бургас

От утре отпада носенето на маски на открито  Бургас
A A+ A++ A

В Бургас влиза в сила последната заповед на министъра на здравеопазването по отношение на мерките срещу разпространението на COVID-19. Това съобщиха от Община Бургас. Отпада изискването за носене на предпазни маски на открито в града, считано от 1-ви април.

От 5 април всички детски градини на територията на община Бургас ще бъдат отворени. Призивът на Общинския щаб за борба с епидемията е тези родители, които имат възможност, да осигурят грижи за децата си в домашни условия, за да се ограничат контактите и струпванията на хора.

Заради все още усложнената епидемична обстановка в Бургас ще бъдат направени някои изключения от заповедта на министъра на здравеопазването. Пенсионерските клубове остават затворени за посещение. В дневните социални центрове за хора с увреждания ще се допускат само индивидуални занимания без групови терапии.

Натоварването на Спешна помощ и здравните заведения в Бургас е все още голямо. На денонощие на спешните телефони се получават между 180 и 200 повиквания. Към настоящия момент все още има свободна леглова база в медицинските заведения, но при увеличаване броя на заболелите от коронавирус, РЗИ – Бургас има готовност до края на седмицата да издаде заповед за разкриването на допълнителен брой легла в болниците в областта. Призивът на медиците е хората да търсят Спешна помощ само при необходимост, за да не се натоварва излишно свободния ресурс от спешни екипи.

По искане на болниците Община Бургас е поръчала доставянето на кислородни концентратори за обдишване, които ще бъдат разпределени между лечебните заведения.

Всички останали мерки срещу COVID-19, описани в последната заповед на министъра на здравеопазването, остават в сила на територията на общината, посочват още от Общинския кризисен щаб.

 

#маски #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »