Решиха за обучението в дните до пролетната ваканция на учениците

Решиха за обучението в дните до пролетната ваканция на учениците
A A+ A++ A

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев издаде днес заповед за онлайн обучението до пролетната ваканция на учениците. За децата от предучилищното образование и за учениците от 1-и до 11-и клас заповедта е за 1 и 2 април. За учениците от 12-и клас срокът на заповедта е от 5 до 7 април, включително.

"За децата, записани за предучилищно образование в детските градини и вучилищата в цялата страна, в периода от 1 април до 2 април, включително, педагогическото взаимодействие да се осъществява, доколкото и ако е възможно, отразстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии и с участието на родителите. Продължителността на педагогическото взаимодействие с децата да се определя от педагогическитеспециалисти в съответствие с възрастта на децата, но не може да надвишава 30 минути дневно", се казва в заповедта.

В нея се съобщава, че "за учениците от 1-и до 12-и клас във всички училища и в центровете за подкрепа за личностно развитие на територията на България, в периода от 1 април до 2 април, включително, да се организира обучение от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии".

"За учениците от 12-и клас във всички училища и в центровете за подкрепа заличностно развитие на територията на България, в периода от 5 април до 7 април, включително, да се организира обучение от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии", се казва в заповедта на образователния министър.

Заповедта се издава поради необходимостта от предприемане на мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 с цел осигуряване на живота и здравето на учениците, на педагогическите специалисти и на другите служители в училищата.

Пролетната ваканция за учениците от първи до 11-и клас започва от 3 април и ще продължи до 11 април, включително.

За учениците от 12-и клас пролетната ваканция е от 8 до 11 април, включително.

#Вълчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »