Април идва със слънце - до 17 градуса днес

Април идва със слънце - до 17 градуса днес
A A+ A++ A

Днес минималните температури ще са предимно между 0 и 5 градуса, съобщават от НИМХ.

Утре още сутринта облачността ще намалее и през деня ще бъде предимно слънчево. 

Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 12 и 17 градуса, малко по-ниски по морския бряг.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителна ще е облачността сутринта по южното крайбрежие, където на места все още е възможно да превалява слаб дъжд. 

Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който до вечерта ще стихне. Максималните температури ще бъдат между 9 и 12 градуса. Температурата на морската вода е около 8 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. По-значителна облачност ще има в сутрешните часове, на отделни места със слаб снеговалеж. Ще духа до умерен, по високите и открити части - до силен североизточен вятър, който след обяд ще отслабва и ще започне да се ориентира от север-северозапад. 

Максималната температура на 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

В петък сутринта над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, но от запад на изток ще започне да преминава атмосферно смущение и над Западна и Северна България около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. 

За кратко ще се затопли още и дневните температури ще достигнат, на места и ще надхвърлят 20 градуса, но по-късно ще започне да нахлува студен въздух.

След временно намаление на облачността, в събота отново ще се заоблачи. На места ще има и валежи, главно в югоизточната част от страната са възможни и гръмотевици. Температурите навсякъде ще се понижат

#слънце #пролет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"