Москва с шеговит коментар на Доклада на Държавния департамент за човешките права

Бизнес | 1 април 2021, четвъртък / 15:31| Показвания:Pixabay

Русия иронизира Доклада на Държавния департамент на САЩ за човешките права през 2020 г.

На страницата си във Фейсбук руското посолство в София публикува коментар, в който се казва, че „Москва се отнася с разбиране към загрижеността на САЩ за неспазването на човешките права в редица страни по света, в частност, в такива като Русия и България“, предаде БГНЕС.

В същото време руските дипломати омаловажават неговите изводи, заявявайки, че подобни проучвания позволяват да се намали безработицата в САЩ.

„Смятаме този документ за действително много полезен, особено за тези, които така или иначе са причастни към създаването му и получават за своя труд достойно възнаграждение. Поръчвайки всяка година такива обемни проучвания, властите на САЩ все пак допринасят за борбата срещу безработица в собствената си страна, което е, разбира се, достойно за уважение“, подчертават от руската дипломатическа мисия.

Руските дипломати коментират и отсъствието на САЩ от Доклада, препоръчвайки на Вашингтон да го допише с изводите на китайските дипломати, които правят свой такъв доклад, където Америка е главна мишена.

„Що се отнася до липсата на самите Щати сред изброените в текста държави, тази досадна грешка е любезно поправена от нашите китайски колеги. Предлагаме на американските ни приятели да инкорпорират тази част в своя доклад и искрено им желаем успех в борбата за спазване на човешките права и свободи на територията на САЩ!“, препоръчват руските дипломати.

„В съответния Доклад за 2020 година Държавният департамент за пореден път е принуден да констатира, че далеч не всички са готови да живеят по натрапваните отвън океана ценности и шаблони“, се посочва още в позицията, публикувана на Фейсбук страницата на руското посолство у нас.
Тагове: Русия, Москва, руско посолство, Държавен департамент, доклад, човешките права, Китай, САЩ

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси