Борис Джонсън убеден: Ще живеем в свят с ваксинационни паспорти

Борис Джонсън убеден: Ще живеем в свят с ваксинационни паспорти
БГНЕС
A A+ A++ A

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че със сигурност ще живеем в свят, в който ще бъдат използвани ваксинационни паспорти.

Джонсън, който е на посещение в северния английски град Мидълзбро, отговори на въпрос на журналист по повод на съобщенията от Испания, че страната ще въведе такива паспорти през лятото, предаде БНР.

Борис Джонсън каза, че вече някои страни и авиационната индустрия проявяват интерес към подобен тип документ и това е напълно логично:

„Когато става дума за опитите ни да дадем максимална сигурност и гаранции на бизнеса и клиентите, три са важните неща: да имате антитела, да сте ваксинирани и да сте си направили тест“, посочи премиерът.

По-рано лидерът на Лейбъристката партия в опозиция Киър Стармър бе заявил, че не вярва такива сертификати да бъдат пуснати в обръщение във Великобритания.

Без да коментира казаното от Стармър, днес Джонсън отбеляза, че според него използването на ваксинационни паспорти би било полезно и той очаква такива да бъдат въведени за пътуванията в чужбина.

Междувременно от публикуван в British Medical Journal доклад става ясно, че половината от хората не знаят кои са основните симптоми на коронавируса и по-малко от един на всеки петима отива да си направи тест, ако има симптоми.

Твърде нисък е и процентът хора, които се самоизолират напълно, при наличие на симптоми.



#Борис Джонсън #свят #ваксинационни паспорти #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"