България избира: В 10 изборни секции остават без машинно гласуване

България избира: В 10 изборни секции остават без машинно гласуване
A A+ A++ A

Информация за подадени сигнали за нарушения и проблеми с отварянето на избирателни секции ще се подава до ЦИК в изборния ден. Вотът тази година ще се следи с особен интерес, тъй като за първи път се провежда в условията на пандемията. Машинното гласуване също е на фокус.

10 машини не са успели да заработят, което значи, че в секциите няма да има машинно гласуване. От ЦИК са решили, ако някоя машина се повреди, тя да не бъде поправяна или подменяна. С проблеми е започнала доставката в някои от секциите във вчерашния ден 

Подадените до този момент гласове с машини се прибавят към протокола в края на изборния ден. С машини тази години се гласува в 9398 секции, съобщи говорителят на ЦИК Таня Цанева.

В деня за размисъл няма подадени сигнали за нарушения. Не така стоят нещата в дните преди това. В петък в ЦИК пристигнаха 245 жалби и сигнали, от които са образувани 24 досъдебни производства.

12 630 са секциите на територията на цялата страна. 283 са подвижните секции за хора с увреждания. 199 от секциите са разположени в болници. Карантинираните българи ще могат да гласуват в 46 мобилни секции. 12 са секциите, разкрити в затворите у нас.

#ЦИК #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »