Огромна трагедия в Пловдивско, дете на 10 се удави в канал заради кални обувки

Огромна трагедия в Пловдивско, дете на 10 се удави в канал заради кални обувки
A A+ A++ A

Огромна трагедия с удавило се 10-годишно дете разтърси Пловдивско. Кални обувки са причина за трагедията малчугана до пловдивското село Найден Герово.

Вчера следобед той е било със свой приятел от селото. Решили да си играят в близост до канала, който се намира между язовирите Тополница и Пясъчник. Хвърляли пръчки, мятали камъни. Асен, както се казва загиналото момче, видяло, че обувките му са кални и решило да ги измие във водата.

Събул се, но само след секунди се подхлъзнал на стръмен участък и паднал във водата. Започнал да се дави и да вика за помощ. Приятелят му се сковал от страх и побягнал към селото, където уведомил родителите си. Бил подаден сигнал в полицията към 17 часа. 

Близо два часа група за търсене, в която участие са взели екипи на Гражданска защита, пожарна, полиция, хора от селото с кросови мотори и джипове са претърсили района, където вадата е била придошла от падналите през почивните дни обилни валежи.

Тялото на детето е намерено от водолази на 200 метра след един от завоите на канала. По случая е започнато досъдебно производство.

 

#удавяне

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници