СНИМКИ Цар Киро ще спи спокоен вечен сън с калкулатор в ръка! Запечатаха ултра богаташката му гробница отвсякъде

СНИМКИ Цар Киро ще спи спокоен вечен сън с калкулатор в ръка! Запечатаха ултра богаташката му гробница отвсякъде
A A+ A++ A

Пищната гробница на самопровъзгласилия се за ромски цар Кирил Рашков-Цар Киро ще остане непокътната за вечни времена. Над един метър бетон и арматура са запечатали помещението, където в неделя бе положено тялото на скандалния и митологизиран приживе богаташ.

Два дни, след като близки и познати си взеха последно сбогом с алкохолния бос Кирил Рашков, огромната бяла шатра все още е над гробницата. Тя е стабилно запечатана с бетон, тухли и арматура, за да не стане обект на кражби, пише trafficnews.bg До тялото на Рашков бяха поставени всичките му лични вещи, както и масивният позлатен трон, ценности за хиляди левове, пури и алкохол.

В ръката му пък е бил поставен любимият му калкулатор, научи Novinite.bg. Машинката е била неделима част от ромския барон, който с нея изчислявал огромните приходи на фамилията. Фамилия, която стана причина за едни от най-масовите протести в страната, след като преди десетилетие в пловдивското село Катуница гаваз на Рашков прегази с бус младеж, а после друг млач човек почина при безредиците. Последваха протести из цялата страна, а в Катуница агитки запалиха именията на Цар Киро, който бе изселен насилствено. 

Веднага след церемонията в неделя, бетоновоз е пристигнал на Централни гробища. Под зоркото око на роднините, гробницата е запечатана, а до изсъхването на плочата е имало поставена охрана.

Зад двата мавзолея на клана Рашкови са позиционирани столчета и маса от ковано желязо. Върху тях все още са поставени скъпи вина и празни кашони. 

Въпреки дъждовното време, близо 100 души изпратиха Цар Киро. Церемонията бе съпътствана с музика от специално нает оркестър.

Час преди това близки блокираха движението по булевард „Княгиня Мария Луиза”. С венци в ръка и масивен кръст внуците на барона се впуснаха на шествие по пътя катафалката. Наложило се е намесата на полицията.

Цар Киро бе погребан като тракийски цар, дори могат да се направят съпоставки с погребалните церемонии на фараоните. Размерите на гробницата са 5/3/3 метра.

#Цар Киро #гробница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »