Радев ще свика НС: Въпросът е дали партиите могат да сформират правителство

Политика | 8 април 2021, четвъртък / 08:23| Показвания:Президентът Румен Радев ще свика Народното събрание съгласно предвидения в Конституцията срок и след като Централната избирателна комисия (ЦИК) обнародва имената на избраните народни представители в Държавен вестник. Това съобщиха от пресекретатиата на държавния глава, цитирани от "Фокус".

"На дневен ред пред обществото ни е въпросът дали парламентарно представените партии могат да сформират правителство след съответната конституционна процедура. В противен случай Народното събрание ще бъде разпуснато, а без действащ парламент е немислимо да се осъществяват конституционни промени", се казва в позиция на Румен Радев по този повод.

"Президентът неведнъж е заявявал, че се отнася напълно отговорно към правомощието си да предложи промени в Конституцията, но е подчертавал, че това е изключително важен въпрос и промените в основния закон трябва да са с дългосрочен хоризонт и не бива да се превръщат в залог за нечие политическо оцеляване", посочиха още от пресекретатиата на държавния глава.


Тагове: Радев

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси