Личен лекар спря да ваксинира пациентите си с AstraZeneca

Личен лекар спря да ваксинира пациентите си с AstraZeneca
МВР
A A+ A++ A

Д-р Валери Величков обяви, че ще продължи имунизациите с препарата едва след като приключат проучванията и се излезе с ясна позиция за неговата безопасност, предаде БНР.

Около 70-80 пациенти на д-р Величков са имунизирани вече с „АстраЗенека”. Досега не е имало сериозни странични ефекти при тях, но противоречивите съобщения относно безвредността на ваксината и липсата на категорична позиция не му позволяват да продължи да имунизира с препарата, обясни той:

„И да не я спра ваксинацията, аз няма как да убедя хората, когато медийното пространство е пълно с тези съобщения, а ние ги убеждаваме, че е безвредна ваксината. Искам да видя как един лекар ще направи на майка си ели баща си „АстраЗенека”, който и да е тоя лекар. Нямал съм странични ефекти при ваксинирането на „АстраЗенека”, но това нищо не значи. Не мога да му кажа на пациента ще направиш тромбоза, внимавай да не направиш тромбоза. Какво значи това?”.

Според него Министерството на здравеопазването трябва да излезе с ясна позиция:

А„Трябва Министерството да каже: Да правим „АстраЗенека”, или ние да не носим отговорност, което няма как да стане, защото няма лекар без отговорност. Или да кажат: Тази тромбоза се профилактира с еди-какво си”,  подчерта д-р Величков.

#личен лекар #ваксини #спиране #АстраЗенека

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »