5-и, 9-и и 12-и клас се връщат в училищата на 26 април

Образование | 9 април 2021, петък / 09:50| Показвания:МОН

Като втора група от 26-ти април са заложени 5-и, 9-и и 12-ти клас. Пети, защото са най-малките в прогимназията, 12-ти - заради матурите. Тук влизат и деветокласниците, които са били най-малко присъствено в училище досега. Тази група ще учи чак до 14 май. Децата, които имат нужда от консултации, могат да го направят в училище. Това заяви в ефира на БНТ зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.

"Убедена съм, че всеки един от нас - дали в качеството му на учител, на родител, на представител на образователната система, иска и смята, че най-доброто е всички ученици да бъдат в класната стая", каза зам.-министърът на образованието.

По думите на министър Михайлова МОН винаги има изработени варианти и се избира този, който е най-добър спрямо ситуацията.

"В случай че са слети паралелките, това означава, че те могат да се върнат, в момента слетите паралелки минават присъствено и всички класове, от които има по една паралелка в училище. Ако тези паралелки са обаче отделни паралелки, съответно няма как да се приложи, но е важно да се види броя на учениците в тях. Ако и двете паралелки са с по-малък брой ученици, е допустимо да се върнат", каза зам.-министърът на образованието.


Тагове: Таня Михайлова, присъствено обучение, ученици, родители, матури

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси