Проблеми и след имунизация с Johnson & Johnson

Здраве | 9 април 2021, петък / 11:00| Показвания:Pixabay

В САЩ два центъра за масова ваксинация срещу коронавирус с препарата на фармацевтичната компания Johnson & Johnson бяха временно затворени поради нежелани странични реакции, установени при няколко десетки ваксинирани граждани, съобщава „Уолстрийт Джърнъл”, предаде БГНЕС.

В Северна Каролина център за ваксинация е прекратил ваксинирането след 18 случая на странични ефекти сред инжектираните хора. Четирима души са хоспитализирани. Общо над 2300 души са били ваксинирани в центъра преди затварянето.

Център за ваксинация в Колорадо също спря дейността си, след като повече от десет души се оплакаха от странични ефекти. Симптомите им варират от световъртеж до гадене и повръщане, според CBS.

Говорител на „Johnson & Johnson” заяви, че компанията следи отблизо всички съобщения за странични ефекти, причинени от ваксината.

Според данни на Центровете за контрол и разпространение на заболяванията на САЩ (CDC) към 8 април в страната са били ваксинирани напълно 66 милиона души - това са почти 20% от населението на САЩ.


Тагове: ваксина, Johnson & Johnson, странични реакции, ваксинационни центрове, затваряне, САЩ

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси