Сачева: ГЕРБ няма страх от служебно правителство, но явно Радев има

Политика | 10 април 2021, събота / 10:17| Показвания:Насочихме всиките си сили в това да управляваме кризата, а не да правим предизборни кампании. Много от нас изобщо се отказаха да водят такива, работата ни е по-важна. Това заяви социалният министър Деница Сачева по повод изборните резултати. 

"Изборите ни показаха, че обществото е много разделено, много фрагментирано. Иначе ГЕРБ печели в 24 от 31 избирателни района, така че независимо от вълната от омраза, насочена към партията, хората са ни оценили. За България е по-добре да има стабилно правителство. От ГЕРБ сме длъжни да предложим правителство, въпреки че сме с ясното съзнание, че то ще бъде отхвърлено. Готови сме както за предсрочни избори, така и да бъдем опозиция. Въпросът е кое е най-добре за България, за българите и за бизнеса", коментира още Сачева.

Успешни имана ще намерят място в кабинета, който ще предложи ГЕРБ. За България е по- добре да има стабилно правителство. Вероятно правителство на ГЕРБ няма да мине, но ние сме длъжни да го предложим. Това заяви социалният министър Деница Сачева по БНТ.

Сачева изтъкна, че е логично, ако ГЕРБ не бъде подкрепена за правителство- да се подкрепи втората по сила партия. Тя подчерта, че Слави Трифонов бил енигма засега, но изрази надежда следващата седмица да оповести хода си.

"ГЕРБ няма страх от служебно правителство, а явно президента Радев има страст към тях", заяви Сачева.

По думите й лидерското място в ГЕРБ е запазено за Бойко Борисов и не подлежи на коментар. Тя подчерта, че все още кандидат за президент не се обсъжда в партията. Тя завърши, като отчете, че не е за пренебрегване ,че печелят за пети път.


Тагове: Сачева, ГЕРБ

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси