Реал пак спечели Ел Класико, Бензема с изумителен гол с петичка срещу Барса ВИДЕО

Реал пак спечели Ел Класико, Бензема с изумителен гол  с петичка срещу Барса ВИДЕО
A A+ A++ A

Реал Мадрид изкова победа срещу вечния си враг Барселона с 2:1 на стадион"Алфредо Ди Стефано", който е основния терен на тренировъчната база на "кралете". Ценните голове за домакините, които донесоха дубъл през сезона срещу този съперник, забиха Бензема по майсторски начин с пета на скорост и Кроос през първата част, а за гостите през второто полувреме попадение вкара Мингеса. Червен картон в края получи Каземиро, а Мориба можеше да донесе точка за блаугранас, но в сетния миг нацели гредата. като цялу успехът на Реал е напълно заслужен, защото тимът на Зидан показа много по смислена игра и пропусна доста положения. 

Реал решителна крачка в борбата за титлата като зае първото място във временното класиране с равни точки с Атлетико (Мадрид). "Дюшекчиите", които пропиляха 10 точки преднина на върха, са с мач по-малко и при успех или реми срещу Бетис като гост, ще си върнат лидерството.

Ел Класико започна с натиск на домакините. "Белия балет" успя да поведе в 13-ата минута, след контраатака. Валверде подаде към Васкес, той центрира остро по земя на първа греда, а Бензема с пета откри за 1:0, нанизвайки меко казано красив гол пред слизаните погледи на защитата.

В 28-ата минута, мадридският гранд успя да удвои. Кроос изпълни от фаул, получи се рикошет в Дест, Алба отклони, само за да види как топката влезе в мрежата за 2:0. Шест минути по-късно резултатът по чудо не набъбна още. Винисиус Жуниор намери Федерико Валверде, който уцели гредата, а при добавката само невероятна намеса на стража спаси гостите.

През втората част каталунците вдигнаха оборотите, а дъждът стана много силен над стадиона.

В 60-ата минута Барса успя да намали. Мингеса овладя пас на Алба и отправяйки късметлийски удар от движение с "ботуша" намали резултата.

Седем минути преди края на редовното време, се стигна до спорна ситуация. Менди посегна, а Брайтуайт падна като покосен в една безобидна ситуация на аута, но съдията беше категоричен, че това не е достатъчно, за да отсъди дузпа. В 89-ата минута Реал остана с човек по-малко след като Каземиро си спечели два жълти картона в рамките на две минути, а Марсело сам срещу вратаря се засуети.

В последните секунди на добавеното време, Мориба шутира, но топката се отби в напречната греда, пропускайки да изравни и донесе ценната точка за каталунците.

Така Реал изпревари Барса и вече има 66 точки срещу 65 за блаугранас. 

#Реал Мадрид #Барселона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »