Манолова към ГЕРБ: Борисов пак се скри, защо го няма днес?

Манолова към ГЕРБ: Борисов пак се скри, защо го няма днес?
A A+ A++ A

Пълна ревизия на корумпираното управление - днес внасяме проект за решение за създаване на Комисия по ревизията. Това каза председателят ПГ на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова в декларация от името на група за началото на 45-ото Народно събрание. Тя подчерта, че ще се покажат на хората всички мръсни тайни и злоупотреби на властта и ще бъдат дадени на правосъдието.

"Заставам пред вас по волята на хиляди български граждани, за да потвърдя от тази трибуна една от целите, с които хората от площадите ни изпратиха тук. Мутрите - вън", каза още Мая Манолова.

"Първата стъпка към изпълнението на тази цел, е изваждането на мутрите от управлението на страната. Това се отнася не само за главните мутри, а и за тези, които дълго време ги обслужваха и се облагодетелстваха от това. С тях коалиция не трябва да има. Не може да ви бъде забранено да заявявате подкрепа за правителство, излъчено от партии на протеста, но не си въобразяваайте, че ще го задушите в токсична прегръдка. Не си въобразявайте, че ще бъдете освободени от носенето на отговорност. Нека да се знае също така, че когато говорим за управлението на държавата, имаме предвид не само нов парламент, ново правителство, а и това, което хората от площадите поискаха от нас - нов главен прокурор, нови регулатори", каза Манолова. По думите й втората стъпка е търсенето на отговорност. "Третата стъпка е да променим правилата така, че повече в бъдеще мутренско управление, да не бъде възможно", подчерта Манолова.

"Ключов въпрос на доброто управление са правилата за провеждане на избори. Ще ги изменим веднага, за да сме готови за предсрочни избори. Ще въведем изцяло машинно гласуване, дистанционно, електронно гласуване за българите в чужбина, избирателен район за нашите сънародници зад граници, ще изчистим избирателните списъци чрез активна регистрация, ще сменим съставите на избирателните комисии. Ще настояваме за смяна в състава на Съвета за електронни медии и ръководството на Националната телевизия, които с действия и бездействия позволиха манипулация на общественото мнение по време на предизборната кампания", подчерта още Мая Манолова.

Тя посочи, че от формацията са готови да предложат цялостна борба с корупцията.

#Мая Манолова #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »