Ива Митева: Отменяме великденската ваканция на Парламента и пускаме журналистите навсякъде

Ива Митева: Отменяме великденската ваканция на Парламента и пускаме журналистите навсякъде
A A+ A++ A

Великденска ваканция на депутатите ще бъде отменена, защото няма нужда от нея. Това заяви новият председател на Народното събрание Ива Митева пред журналисти след Председателския съвет.

Митева даде да се разбере, че се чувства все по-добре в новата среда и смята, че нещата ще се получават както трябва. "Съжалявам за притеснението ми и объркването ми, но аз съм наистина нова от тази страна на процеса", каза тя и допълни, че когато си експерт нещата са много по-различни и сега, когато си от другата страна - напрежението наистина е много високо.

По думите й, още сутринта е разпоредила да й се подготви писмо за пълна публичност и прозрачност за работата на Народното събрание и ще го подпише. В него журналистите ще имат достъп до всички части на сградата на НС при спазване на противоепидемичните мерки. Тя е разпоредила и поставяне на дезинфектанти.

"Ще внесем проект Великденската ваканция да бъде отменена. Смятаме, че парламентът трябва да заседава - още повече, че става дума за два дни след официалните празници", каза още тя и допълни, че са били обсъдени създаването на първите комисии.

По думите й, трябва да има Комисия по правни въпроси, Комисия по бюджет и финанси и може би здравна комисия. Тя каза, че не е член на партията "Има такъв народ", а е експерт.

В четвъртък ще има отново заседание от 10:00 часа. Като първа точка от заседанието е посочено, че ще бъде поканен премиера Бойко Борисов на изслушване. На заседанието ще бъде обсъден Планът за възстановяване и устойчивост, както и евентуална Комисия по ревизията, която да следи похарчените държавни средства за справяне с епидемията от COVID-19.

#Ива Митева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »