Надал разби Гришо в Монте Карло, даде му само 2 гейма

Надал разби Гришо в Монте Карло, даде му само 2 гейма
A A+ A++ A

Нашият Григор Димитров отпадна безславно от Мастърс турнира в Монте Карло след поражение в два сета от световния №3 Рафаел Надал (1:6, 1:6). Първата ни ракета не успя да намери отговор за много силната игра на „Краля на клея“ и 11-кратният шампион в надпреварата намери място в следващата фаза, записвайки своя 73-ти успех в турнира.

В спор за място на полуфиналите Надал ще се изправи срещу победителя от мача между Андрей Рубльов и Роберто Баутиста Агут.

Мачът започна много добре за Надал, който успя да спечели подаването си на нула след няколко много прецизни удара близо до линиите.

Димитров поведе с 30-15 в първия си сервис гейм, но Надал изравни резултата, след което реализира първия пробив в мача благодарение на това, че първата ни ракета направи последователно непредизвикана и двойна грешка.

Сервисът на Надал продължи да създава проблеми на първата ни ракета и испанецът успя сравнително лесно да поведе с 40-0. Двойна грешка на световния №3 даде известни надежди на Димитров, но веднага след това българинът изпрати ретура си в мрежата и така резултатът стана 3-0 в полза на Надал.

Атаките на Димитров станаха по-добри в четвъртия гейм, но в същото време българинът сам улесни Надал като направи две двойни грешки. Първата ни ракета спаси брейкпойнт, но при втория си опит испанецът успя отново да пробие сервиса на българина и да натрупа доста солиден аванс.

Надал продължи да доминира и записа нов гейм на нула, който го доближи сериозно до спечелването на първия сет.

Димитров най-после успя да прекъсне серията на Матадора като триумфира в шестия гейм. Първата ни ракета изграждаше много добре атаките си, а последната точка приключи по неговия любим начин – с бекхенд по правата.

Седмият гейм започна много добре за българина, който поведе с 30-0, но Надал успя да излезе от трудната ситуация и да възстанови равенството. Испанецът стигна до сетпойнт, който обаче бе отразен от Димитров чрез много добър уинър по диагонала. Въпреки това обаче Надал направи нужното, за да спечели гейма, и по този начин се наложи с 6-1 в първия сет.

Надал запази добрия ритъм, който демонстрираше в първата част, и взе инициативата във втория сет като записа пробив на 15 в откриващия гейм.

Испанецът продължи да бъде безгрешен при подаванията си и увеличи преднината си в сета на 2-0, като Димитров продължаваше да не намира отговор за началния удар на своя опонент. Статистиката след края на гейма показваше, че българинът не е успял да върне 53% от сервисите на Матадора.

В третия гейм Димитров опитваше да затруднява Надал с атаки от бекхенд, но тази тактика не му донесе успех и испанецът стигна до два поредни брейкпойнта. Димитров спаси и двата с добро излизане на мрежата и качествена атака от форхенд, но след това допусна две поредни непредизвикани грешки и резултатът стана 3-0 в полза на Надал. След края на гейма Димитров се поддаде на гнева и счупи ракетата си, за което получи предупреждение от съдията.

Тенденцията Надал да печели подаванията си се запази и испанецът продължи да увеличава преднината си в сета, приключвайки четвъртия гейм с директна точка от сервис.

Надал започна да атакува все по-агресивно, опитвайки се да приключи възможно най-бързо мача. Припряността на испанеца обаче му изигра лоша шега и грешките му зачестиха, като Димитров се възползва от това и намали резултата на 4-1.

Очевидно осъзнал грешката си от предходния гейм, Надал започна да изгражда по-постепенно своите атаки. Това, в комбинация с ефективния му сервис, му позволи да направи резултата 5-1, макар няколко от ударите на Димитров да затрудниха сериозно Матадора. Испанецът обаче изобщо не бе разколебан и завърши мача с нов пробив, след който оформи крайното 6-1, 6-1 след едва 57 минути на корта.

#Рафаел Надал #Григор Димитров #Монте Карло

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »