Топ пулмологът д-р Симидчиев: Закриването на Щаба е активно действие за дестабилизиране контрола на пандемията

Политика | 15 април 2021, четвъртък / 22:43| Показвания:Топ пулмологът Александър Симидчиев разкри, че е покрусен от изненадващата вест, че Националният оперативен щаб за борба срещу коронавируса е разформирован от премиера в оставка Бойко Борисов. Вестта за разпускането на ръководения от генерал Венцислав Мутафчийски щаб обикаля България, а хората се чудят защо това решение е взето точно сега и дали не е вид реваншизъм от страна на министър-председателя, който днес добре чу в Парламента (макар да не се появи в сградата), че партията му ГЕРБ остава в тотална изолация и никой извън нея не иска да има общо с досега управляващите.

Дори се стигна до прецедент да няма обща снимка след първото заседание на новото 45-о Народно събрание.

Ето какво мисли по въпроса доктор Симидчиев, който е и новоизбран депутат от Демократична България, а мението му е сред най-търсените от телевизиите, когато иде реч на коронавируса:Н

Новинатаме покруси. Изказването няма нищо общо с това, че от ден съм в парламента. То е лично и медицински мотивирано. Това изглежда като активно действие за дестабилизиране на контрола на пандемията, лишавайки я от действащо управленско и координиращо въздействие. Лекарят в мен не може да разбере или оправдае как в момент, в който все още сме в активна пандемична ситуация, с над 2300 новозаразяващи се дневно (на седмична база), с почти 120 загиващи дневно (на седмична база), пълни болници от които 8% в интензивни отделения и неясна треактория на новозаразените се абдикира от каквото и да е управление на този процес.

Кое наложи това? Какви мерки се предлагат в замяна? (това което чух са "брифинг-и" които не служат да управляват, а само да констатират).


Тагове: национален оперативен щаб, Александър Симидчиев, Венцислав Мутафчийски

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси