ВИДЕО Борисов се разлюти на първия си брифинг от дълго време: ДБ и ДПС са едно цяло, не ходя в НС, за да не ги дразня

ВИДЕО Борисов се разлюти на първия си брифинг от дълго време: ДБ и ДПС са едно цяло, не ходя в НС, за да не ги дразня
A A+ A++ A

“Превратът на "Росенец" е общо действие на Да, България, ДБ и ДПС”, заяви на първата си предварително обявена пред медиите пресконференция от дълго време насам премиерът Бойко Борисов. По думите му двете формации са отбор, а акцията е целяла да вдигне рейтинга на партиите. Случайно или не обаче брифингът бе даден в неделя сутрин в Централата на ГЕРБ.

Министър-председателят в оставка отрече да е търсил реваншизъм като е разформировал Националния оперативен щаб и се оплете в обяснения дали той все още е действащ, макар че има негова заповед за закриването му.

Борисов беше категоричен, че кабинетът му не е бил съставен от талибани и терористи. Той обясни, че новите депутати искат да го вкарат в словоблудство. 

Премиерът не пропусна и да се похвали за извършеното от неговото правителство. “Благодарение на мен, колкото и да е  нескромно, Вие не разбрахте за миграционна криза. Така се справихме и със здравната и икономическа криза. Аз съм най-можеш и най-подготвен, но нарочно пуснах Дани Митов за премиер, но за съжаление няма да го изберат”, изтъкна още премиерът. 

"Отказах се от Парламента, за да не съм там и да дразня новата сформирала се власт. Те обаче пак ме викат, за да се заяждат с мен. Хайде да не се занимават с мен, а да управляват - имат над 160 гласа в НС", сопна се Бойко, който на няколко пъти по време на брифинга се ядоса на журналисти, повиши тон, говореше на "ти", но бързо се овладяваше.

"Вече имаме ново управляващо мнозинство. Приятелски си приказват, виждам ги. Ето го пред мен планът за възстановяване, тъй като последните дни се опитват да го изкарат едва ли не като неангажираност. Искат да го направят ябълката на раздора, а е правен от над 200 човека. Няма лошо за тези, които ме викат в парламента, но как си представят да им представим този обемен план", каза Бориссов за 2 огромни папки с листи пред него.

"Аз съм отговорен човек и не случайно сме работили много по този план", обясни той.

Премиерът показа и карта на изборите по райони.

„ Това са резултатите -  ГЕРБ е първа политическа сила в 24 района печелим, 3 за ДПС, 2 за  Да, България, 1 за Има такъв народ и 1 за БСП”, каза Борисов.

"Събрали сме се пред вас да постъпим отговорно и да оборим това, което се говори за нас. Мажоритарни избори няма да има.  Оправданието е, че парламентът трябва да бъде по-спокоен. С всичко направено досега в условията на криза не искам да се спекулира, че няма план за възстановяване. В петък го депозирахме в деловодството на парламента. Умолявам колегите приемате го, ако не ви харесва го отхвърлете и направете ваш план. Да кажат, че не сме работили по плана не е честно. Планът трябва да бъде четен от хора, които разбират, а не такива, които сега са в правната комисия. Ние се отнасяме отговорно за здравето на хората. Опитаха се да ни изкарат, че едва ли не закриваме Националния оперативен щаб. Същите, което ни критикуват, че сме закрили щаба, критикуваха постоянно тези хора в него”, каза Борисов.

„Победихме всички на изборите, победих Христо и Корнелия в София в моя си район, в Пловдив… и след това се оттеглих да си гледам партията. Освободих местата в парламента, за да не ги дразня. Те викат – ела в парламента. Оставете ме да си гледаме партията, те обаче не могат да правят нищо друго освен да говорят антиБорисов”, заяви лидерът на ГЕРБ.

Относно разформироването на Щаба, Борисов заяви, че решението е било взето, след като много от тези партии са говорили против него през последната година. По думите му  щабът си работи, тъй като хората вътре са държани служители. 

„Новото мнозинство може да си направи щаб, ако искат да работят. Оставете ни нас, ние сме в опозиция вече, питайте тях”, каза премиерът в оставка. Той каза, че фиксалният резерв е 8 мрлд. Лева и то в условията на пандемия.

„Нека да видим колко е бил при Орешарски. Справяме се с пандемията. Имаме 1078 случаи вчера при най-либералните мерки, вижте съседните държави. Очакваме всяка седмица от май до юни между 270 00 и 410 000 ваксини. До два месеца ще приключим  с ваксинацията”, заяви Борисов.

#Бойко Борисов #национален оперативен щаб

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"