Кънев: ГЕРБ саботира естествения преход, мълчанието на ИНТ е притеснително

Политика | 19 април 2021, понеделник / 14:16| Показвания:"Мандатът на ГЕРБ няма да бъде подкрепен от „Демократична България“, когото и да издигнат за министър-председател. Според мен Даниел Митов направи политическа грешка, като избра ГЕРБ. От ЕНП и Брюксел няма натиск ДБ и ГЕРБ да се коалират, но е имало в други ситуации. Волята на нашите избиратели е ясна - Бойко Борисов да не участва във властта. Освен това днес чухме, че ГЕРБ може и да не внесе предложение за кабинет. “. Това каза пред БНР евродепутатът от Радан Кънев. "С Даниел Митов сме в приятелски отношения. Той е направил своя избор и е решил да се развива в ГЕРБ. Дай, Боже, да стане председател и да я промени", каза още евродепутатът. 

"В парламентарната демокрация предаването на властта е ключовият момент. В поведението на ГЕРБ и Бойко Борисов видяхме нежелание да изпълняват конституционните си правомощия до момента на сформиране на ново правителство. Те бойкотират управлението, докато все още е в ръцете им. Така саботират естествения преход на властта. Сериозно притеснение имам и от начина, по който ИТН приема тази отговорност. Мълчанието е добра предизборна стратегия, но когато получиш значително обществено доверие, отговорността става много голяма. България е в тежка кризисна ситуация, България има нужда от управление“. 

Кънев поясни отново, че ако третият мандат стигне до ДБ, партията ще подходи отговорно и ще направи опит за съставяне на правителство. Според него поведението на Борисов е недостойно и проява на тежко неуважение към избирателите на ГЕРБ и към парламента. 

Правосъдието е голям проблем за България, но не е най-спешният, допълни евродепутатът. По думите му ще загубим време заради плана за възстановяване и устойчивост. 

 

 

Тагове: ГЕРБ

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси