Борисов обяви министрите номинирани за постове в кабинета "Митов" (ОБЗОР)

Борисов обяви министрите номинирани за постове в кабинета "Митов" (ОБЗОР)
A A+ A++ A

Бойко Борисов обяви министрите, номинирани за постове в кабинета с премиер Даниел Митов. Това стана по време на живо включване във Facebook от болницата, където министър-председателят в оставка беше опериран по спешност в понеделник вечерта. 

Ето и пълния списък с номинациите:

Румен Христов - вицепремиер и министър на отбраната

Костадин Ангелов - министър на здравеопазването

Христо Терзийски - министър на вътрешните работи

Екатерина Захариева - външен министър

Кирил Ананиев - министър на финансите

Красимир Вълчев - министър на образованието

Любен Дилов-син - министър на туризма

Александър Иванов - министър на регионалното развитие и благоустройството 

Деница Сачева - социален министър

Десислава Ахладова - министър на правосъдието

Десислава Танева - министър на земеделието

Жечо Станков - министър на икономиката

Делян Добрев - министър на енергетиката 

Красен Кралев  - министър на спорта

Калин Вельов - министър на културата

Ивелина Василева - министър на околната среда и водите

Росен Желязков - министър на транспорта. 

Борисов обяви, че в предложения кабинет влизат осем нови лица. Томислав Дончев ще отговаря за еврофондовете. 

„Вземете днес мандата и се опитайте с разум да говорите с тези хора. Дори да не се съгласят да ни подкрепят, ние сме длъжни да говорим с тях. След като им потрябва мнозинство за важни теми, ние ще им отговорим със същото високомерие”, каза Борисов.

По думите на премиера в оставка с предложенията Даниел Митов за премиер и Румен Христов за министър на отбраната се дава ясен знак за евроатлантическата ориентация на партия ГЕРБ.

„Не мога да кажа, че някой от министрите е работил слабо. Ако трябва да бъда коректен, на Красимир Каракачанов му предложих да остане и в този кабинет като военен министър. Той обаче обясни, че за разлика от другите партии, приема вота на избирателите”, посочи Борисов.

 

„Благодаря на всички, ще се опитаме да преодолеем различията, да търсим съгласие и да съставим кабинет, дължим го на нашите избиратели. Икономическото възстановяване след пандемията ще е едно от големите предизвикателства. България има нужда от правителство, което може да влезе максимално бързо и да бъде максимално разпознаваемо. Ние сме съставили екип, в който влизат и нови хора, и вече утвърдени министри. Много бързо можем да влезем във всеки един дебат, както в България, така и в света”, посочи издигнатият от ГЕРБ за премиер.

Пред NOVA Даниел Митов обясни, че всеки един от предложените за министри има ясен профил и ясна професионална биография.

„Хора, които могат от утре да влязат в кабинетите и да започнат сериозна работа по преодоляването на пандемичната криза, по възстановяването на икономиката след пандемията. Във всеки един сектор имаме чудесни предложения”, добави той. 

Митов уточни, че е готов да поеме поста на министър-председател. Разкри, че има притеснения заради нелеката ситуация и очертаващите се глобални противопоставяния, геополитическите линии, които се чертаят в момента, съчетани с пандемията и кризите в глобалната икономика.

#Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"