Нинова се ядоса: Новите партии позволиха на Борисов да овладее енергетиката, земеделието, да раздава концесии

Нинова се ядоса: Новите партии позволиха на Борисов да овладее енергетиката, земеделието, да раздава концесии
A A+ A++ A

С нови разкрития за назначения на правителството в оставка, направени в последния момент, излезе лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна в разпалена реч.

„В понеделник подмениха цялата енергетика и часове след това Булгаргаз поиска увеличаване на цените със 17 процента, което се отразява във всеки български дом”, започна Нинова. И продължи: „В понеделник за 24 часа Борисов овладя цялото земеделие, след като преди това стори същото и с енергетиката. Подмениха и ръководствата на шестте държавни горски предприятия, на „Земинвест”, на „Агровотинвест”, на „Напоителни системи”, на „Врана” АД, на „Агролеспроект”, на „Рибни ресурси” и на „Сортови семена елит”.”

„От ДПС сега ще ме репликират, че това щеше да се случи, защото тези конкурси са почнали отдавна. Не, нямаше, защото юристите знаят, че краят на конкурсите е вписването в агенцията. Ето това направиха за 24 часа. Позволете ми да допусна, че в енергиката и в земеделието кадрите не са само на Борисов. Кадрите са и на ДПС”, предположи соцлидерът.

„Не пожелахте да спрем концесиите. А знаете ли какво се случва в Министерски съвет в този момет, в който ние си чешем тук езиците? Сега ще ви кажа – дава се концесия за добив на подземни богатства в находище Орешака, Пазарджишко. В момента се дава концесия за добив на подземни богатства в община Димитровград, Хасково. В момента се дава концесия за морския плаж Кабакум във Варна”, продължи Нинова с направените в последните дни на кабинета промени.

Тя изрази учудване защо трите т. нар. партии на протеста не приеха да се гласува мораториум върху решенията на кабинета в оставка и по този начин развързаха ръцете на Борисов в последния момент да бетонира свои хора на важни позиции, да раздава концесии. 

"БСП продължава с последователната политика да е анти-ГЕРБ, а вие през това време бездействате и ставате съучастници на Борисов", ядоса се Нинова.

#Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »