Слави Трифонов проговори за мандата, парламента и КОВИД (ВИДЕО)

Слави Трифонов проговори за мандата, парламента и КОВИД (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов изненадващо говори  на живо във фейсбук. Най-накрая, макар и далеч от парламента и своите избиратели, той разясни какви са намеренията му в политиката и как вижда управлението на държавата. С черна тениска, на която от лявата страна имаше емблема на череп - така се появи той пред "суверена", както обича често да нарича той избирателите. И отрече да бяга от отговорност. 

"С участието на има такъв народ цялата система се променя", заяви Трифонов.

"Какъв е проблемът да има избори? Това е логичният път на демокрацията", попита той. 

Нежеланието му ИТН да се пробва въобще да състави правителство той обясни с това, че в 45-ия парламент не би имало необходимото мнозинство. Възможността за кабинет на малцинството той сравни така: 

„Това е все едно някой да кара една кола, да е зависим от хората, които стоят отстрани, катастрофата е неизбежна“.

На въпроса за връщането на мандата, Слави реагира така:

"Какъв е този въпрос сега, два часа ми задаваш въпрос. Давай по-конкретно. Аз знам какво се случи сутринта, защото аз го направих. Така че, ако обичаш, бъди по-конкретен". 

Попитан дали приема критиките, че бяга от отговорност отговори: 

"Това не е вярно, тука всякакви обвинения може да има. Как да коментирам на един камикадзе, който иска да се самоубие и ти да му кажеш „Ти си страхливец“. Така е разпоредил суверенът, така е раздал картите, така е гласувал. ГЕРБ са първи, имаха възможността да съставят правителство, не успяха. Ние нямаме възможността да съставим стабилен кабинет, защото нямаме необходимият брой депутати и необходимите партньори, за да се случи нещо подобно. В такава ситуация ние не можем да съставим кабинет. Съставянето на кабинет в такава ситуация, който се явява като кабинет на малцинството, е зависимост от тези, които са част от нещо, срещу което ние се борим. Те не могат да бъдат управляващи. Ако ние направим правителство в момента, ще бъдем зависими и управлявани от партиите, които ще го подкрепят. И тия решения, които те твърдат, че ще ги подкрепят, всъщност ние нямаме представа какво те точно ще подкрепят и срещу кое ще бъдат. И тогава ще бъдем зависими. И това е просто невъзможно. Аз не съм и ние не сме хора, които можем да бъдем зависими, особено от доказано компрометирани политически субекти, които са алчни и не стават за това нещо".

"Не знам дали ясно се изразявам – не може да се създаде правителство в тази ситуация, така е разпоредил суверенът", подчерта още веднъж Трифонов.

Лидерът на ИТН вдигна завесата и около здравословното си състояние. Той се разболя от коронавирус и се лекува у дома. 2-седмичната му карантина е отминала, но възстановяването му не е приключило.

"Много неприятно в кръста ме удари, ако мога така да се изразя. Аз и без това заради проблеми с крака ходя с патерица. Сега още по-зле, но мисля, че нещата сега са по-добре. Сега трябва да се възстановявам. Каквото за всички, това е за теб, за мен, такива са обстоятелствата", разкри Трифонов.



#Слави Трифонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"