Как да предпазим дома си от крадци по празниците?

Криминални | 29 април 2021, четвъртък / 08:28| Показвания:Полицията излезе със съвети как да опазим дома си от кражби по празниците. Едно от най-важните неща е да не даваме информация в социалните мрежи за наличието на системи за сигурност. Това посъветваха от криминалната полиция.

"Камери, ценности и кога не сме вкъщи са част от интересите на престъпниците, преди да атакуват жилището ни. Затова е важна информационната сигурност на дома ни", обяснява инспектор Росен Белишки от криминалния отдел на полицията.

"За нас е добре ние да опазим тази информация и тя не стане достъпна на дадени престъпници. По този начин бихме могли ефективно да предотвратим някакъв по-сериозен проблем", добави той.

Полицията посъветва за физическата защита да има сериозни метални врати с блокировка, райбери за дограма и антивзломни обкови за прозорците.

"Престъпниците не обичат да чупят стъкла и, разбира се, един стъклопакет трипластен или петпластен много трудно се чупи, вдига се шум", казва инспектор Росен Белишки.

За първото тримесечие на тази година има регистрирани 1040 домови кражби. Разкриваемостта е 28 процента.


Тагове: крадци, празници

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси