Русия заплаши България и Чехия: Очаквайте наша реакция и отговор

Русия заплаши България и Чехия: Очаквайте наша реакция и отговор
A A+ A++ A

Русия няма да остави без отговор неоснователните и провокативни действия на Чехия и България, заяви днес Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Русия реагира и ще реагира. Подобни абсолютно неприемливи и провокативни стъпки и абсолютно неприемливи, неоснователни и недоказани обвинения (по адрес на) Русия няма да останат без реакция", предупреди Песков.

Представителят на Кремъл не уточни какви ще бъдат тези ответни мерки.

"Не искам да влизам в подробности, не виждам смисъл от това", каза той, като в същото време отбеляза, че във всеки случай действията на Русия ще бъдат в (защита на) на нейните интереси.

На 17 април Чехия каза, че Русия е замесена във взривовете в оръжейни складове в източното село Върбетице през 2014 г., при които загинаха двама души. Прага изгони 18 руски дипломати, които според нея всъщност са агенти на спецслужбите. Русия протестира остро и на свой ред експулсира 20 служители на чешкото посолство в Москва.

Вчера представителка на българския главен прокурор пък съобщи, че прокуратурата подозира шестима руснаци, че са замесени в причиняването на четири взрива в страната от 2011 до 2020 г., в които е била съхранявана продукция на оръжейния търговец Емилиян Гебрев, отбелязва ТАСС. В складовете във Върбетице също е имало боеприпаси на Гебрев.

#Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »