Проф. Близнашки: Протестърите на Радев са некадърници като него!

Политика | 1 май 2021, събота / 11:56| Показвания:„Зявката на този парламент бе да възкреси парламентаризма. Оказа се, че нещата са доста различни от прогнозите. Случващото се е един пълзящ държавен преврат. Атаката започна срещу бившият министър-председател Бойко Борисов, но тя премина в атака към държавата”.

Това заяви в студиото на Нова телевизия потъналият в забрава проф. Георги Близнашки, служебен премиер в назначеното от Росен Плевнелиев правителство, действало от 6 август 2014 до 7 ноември 2014 година, пише lupa.bg.

„И затова ще ви кажа, че братята и сестрите на Румен Радев от времето на протеста се оказаха същите некадърници като него самия. Това е голямата трагедия на България и дано някакси излезем от този цикъл“, изцепи се професорът.

Той добавя, че обществото трябва да възстанови моралните си устои.

„Парламентаризмът се основава върху управлението чрез дискусия и толерантност. Сега има злоба и омраза. Този парламент пропада и трябва да се разпусне бързо. Промените в Изборния кодекс предполага, че новият може да бъде дори по-лош”, казва проф. Близнашки.

„Разпоредбата е противоконституционна. Въвежда се един ценз за компютърна грамотност. Как ще се справят тези, които нямат този вид грамотност? Трябва да се направят условия всеки български гражданин да се възползва от правата си”.

Специалистът допълва, че в много държави машинното гласуване е забранено със закон.


Обратно  

Търсене

Търси