Здравният министър каза какво да правят хората, които са получили първа игла Астра Зенека

Общество | 4 май 2021, вторник / 13:01| Показвания:Директорите на РЗИ-та съхраняват ваксините в хладилници и от там ги разпределят. Имаме към 4 500 лични лекари, всеки, ако прави по 10 ваксини, това са 45 000. Това заяви министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов на брифинг на здравните властислед получаването на нови дози ваксини за коронавирус у нас.

"Когато започнахме процеса по ваксинация, ние бяхме сред най-ниските проценти на желаещи за ваксиниране и вижте до къде стигнахме. Това е благодарение и на вас и на нас и на информационната кампания, която проведохме."

"Всички виждате, че се води кампания срещу АстраЗенека. Всички, които са си поставили 1-ва доза от нея и нямат оплаквания - могат да си поставят и втора доза - няма проблем.", казва Ангелов.

"Аз имам опасения, че от тази ваксина ще остане в страната. Има хора, които все пак искат АстраЗенека. Всеки си мени мнението в зависимост от информацията, която получава.", смята министърът в оставка

Една система, за да функционира най-важни са хората. Нашите медицински лица вече са много уморени - бърнаута е във висока степен." , коментира той.

Ангелов припомни, че България излиза от третата вълна на Covid-19 "Ние дори не усетихме как мина тази вълна - нашите медици се справиха. За да се задържи добрата тенденция обаче трябва да продължи темпът на ваксинирането и спазването на противоепидемичните мерки, включително носенето на маски."


Тагове: Астра Зенека, Костадин Ангелов

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси