Има такъв народ: 1 лев субсидия ще спести на гражданите 21 026 691 лева

Има такъв народ: 1 лев субсидия ще спести на гражданите 21 026 691 лева
A A+ A++ A

От „Има такъв народ“ внесоха предложение за изменение на Закона за политическите сили, свързан със субсидията на партиите. Филип Станев представи пред депутатите мотивите за това предложение.

По думите му намаляването на партийната субсидия от 8 лева на 1 лев ще спести на българските граждани 21 026 691 лв.

„Предложението цели да зачете волята на българските граждани, изразена на националния референдум, проведен на 6 ноември 2016 г. На него 2 516 957 души отговориха с „да“ на третия въпрос - „Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде 1 лев за един получен действителен глас?“.

По думите на Станев това ще отговори на очакванията на българските граждани за икономия на така важните бюджетни средства.

„Направеното предложение е първа стъпка към привеждане в изпълнение на волята на българските граждани, изразили подкрепа за предложението на референдума с огромно мнозинство“, каза Станев.

„Този популизъм няма да мине. Предложих почти на шега, но не толкова на шега, въобще, за да влезете в парламента да пращате. А колкото до народолюбието, вашият лидер доста забогатя напоследък, докато се подиграваше с хората. Аз ви моля да подарявате по едно ферари на българския народ. Няма да е лошо, замогнахте се. Вие не можахте с шоуто да се харесате, искате с пари да се харесате“, коментира Вежди Рашидов.

Пламен Данаилов от „Има такъв народ“ контрира, че всъщност става въпрос за доверие и призова депутатите, ако искат да спечелят доверието на хората, да гласуват за 1 лев субсидия.

От групата на ГЕРБ-СДС заявиха, че ще подкрепят субсидия от 1 лев, но не, за да бъдат популисти, а защото "такава е волята на гражданите, изразена на референдума".

#субсидия #Има такъв народ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"