ВИДЕО Премиерът в оставка разкри, че държавата отпуска 2,4 млн. лв. за пътища до два манастира

ВИДЕО Премиерът в оставка разкри, че държавата отпуска 2,4 млн. лв. за пътища до два манастира
A A+ A++ A

2,4 млн. лева по бюджета на Столична община отпусна днес правителството на своето редовно заседание. Средствата са предназначени за основен и текущ ремонт на две пътни отсечки, водещи до два от най-големите и красиви манастири около София. От тази сума 1,8 млн. лева се отпускат за пътя до Клисурски манастир „Света Петка“, а 600 000 лева са за пътя до Дивотинския манастир „Света Троица“.

Премиерът в оставка Бойко Борисов отбеляза, че правителството правилно е управлявало пандемията, благодарение на което новите случаи на коронавирус у нас намаляват и храмовете у нас са останали отворени. „Ние единствени в света не затворихме църквите и манастирите от миналия Великден досега и Бог ни помага. Без Господ нищо не може да се направи“, заяви премиерът Борисов.

Игуменът на Дивотинския манастир “Света Троица” Архимандрит Пахомий благодари за отпуснатите  средства. „В този труден момент за целия свят и за българския народ ние видяхме колко много хора имат нужда от връзка с Бога – да отидат да се помолят и да намерят някакво утешение“, заяви той.

Игумения монахиня Филотея от манастира "Св. Петка" в село Клисура отбеляза, че в момента пътят до храма е в лошо състояние и пътуването до него, особено през зимните месеци, е затруднено. 

Отец Георги, ефимерий на Клисурския манастир „Света Петка“ изрази своето задоволство от отпуснатите средства, благодарение на които храмът ще бъде по-достъпен за вярващите. „Нашите два манастира са посещавани от християните от цял свят“, добави той.

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »