Христо Иванов: Ерата ГЕРБ си отива, вече нищо няма да е същото

Христо Иванов: Ерата ГЕРБ си отива, вече нищо няма да е същото
A A+ A++ A

Този път всички ще дължим на избирателите много по-ясен отговор какво управление си представяме. Това обяви пред журналисти председателят на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов след консултациите при президента Румен Радев за съставяне на ЦИК.

Според него в България се наблюдава сериозно разместване на политическите пластове и нищо няма да е същото в нито едно отношение. Той изрази убеденост, че резултатите от предсрочните парламентарни избори ще са различни.

"Демократична България" беше готова да подкрепи управление. Искахме да подходим изключително отговорно и в този парламент. По същия начин ще подготвим и към следващия. Страната трябва да има стабилно управление, но то да е управление на промяната. "Демократична България" има екипа и ресурса да подкрепи и да участва в такова управление, допълни съпредседателят на Демократична България.

На въпрос дали ще има висока избирателна активност в разгара на лятото – 11 юли, Христо Иванов посочи, че това зависи от кампанията, която партиите ще водят.

Това е въпрос на това да можем в тази кампания да сложим аргументите пред скоби. Този път всички ще дължим на избирателите много по-ясен отговор какво управление си представяме. Миналата кампания беше доминирана от това против какво управление сме. Управлението на ГЕРБ приключи. Изпълнихме една от големите задачи. Сега трябва да си говорим за това за какво управление сме и другата голяма задача, която ни поставиха протестиращите – как махаме Гешев. Ще имаме ясни отговори на тези въпроси, подчерта той.

#ГЕРБ #Христо Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »