Националният селекционер и куп футболни звезди от миналото ще помагат за паметник на Кирил и Методий в Цариброд

Националният селекционер и куп футболни звезди от миналото ще помагат за паметник на Кирил и Методий в Цариброд
A A+ A++ A

Българският футболен съюз подкрепи инициативата на фондация „Trace за хората“ за набиране на средства за изграждането на паметник на братята просветители и първоучители св. св. Кирил и Методий в град Цариброд, Сърбия. Монументът ще бъде изграден пред сградата на едноименната местна гимназия, в която 240 деца се обучават на майчиния си език – български.

В благотворителната кауза БФС се включва чрез организирането на демонстративен футболен мач между сборен отбор от славни български ветерани и женския футболен гранд на Сърбия – Трейс Машинац, град Ниш. Двубоят ще се състои на 16.05.2021 г., неделя, от 16:00 ч. в Национална футболна база „Бояна“, като ще бъде съпътстван от тържествена програма и аукцион за набиране на средства.

В състава на България участие ще вземат националните селекционери на мъжкия, младежкия и юношеските ни гарнитури до 19 и до 17 г. – Ясен Петров, Александър Димитров, Ангел Стойков и Йордан Петков, както и изтъкнати играчи от близкото минало като Емил Костадинов, Даниел Боримиров, Гошо Гинчев, Георги Иванов-Гонзо, Елин Топузаков, Росен Кирилов, Христо Йовов и др.

Българският футболен съюз кани представителите на медиите на пресконференция по повод благотворителната кауза и предстоящия мач на 12 май, сряда, от 12:00 ч. в Амфитеатралната зала на НФБ „Бояна“.

Всеки, който иска да подкрепи благородната инициатива, може да го направи чрез дарение на следната набирателна банкова сметка в лева:

УниКредит Булбанк АД, IBAN: BG32 UNCR 7000 1523738059, BIC: UNCRBGSF.

#Цариброд #паметник #Ясен Петров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"