Състоянието на Владимир Каролев остава тежко

Състоянието на Владимир Каролев остава тежко
A A+ A++ A

Планината пак напомни за себе си и доказа, че там горе, под високите върхове, всяка грешка може да коства и човешки живот. Известният икономист Владимир Каролев продължава да бъде в тежко състояние след жестоко падане в Пирин. Първоначално той беше приет в болницата в Разлог, а след това транспортиран в „Пирогов”.

„Когато човек тръгва сам в планината трябва много добре да премисли какво предстои и да има план Б. Грешки могат да направят и най-добрите майстори”, заяви алпинистът Дойчин Василев.

„Теренът е стръмен. Каролев е слизал със сноубород по него, вероятно се е хлъзнал, паднал е и не е успял да се задържи. Теренът е такъв, че има заледени участъци, има и скали. Предполагам, че той, падайки по тях, е получил наранявания, които са го докарали до това състояние”, допълни той.

„Акцията не беше лека предвид това, че условията са смесени, снегът на моменти е мек през деня, а вечерта – замръзва. Използвахме моторни шейни, но не беше лесно, тъй като на места буквално минавахме с тях през камъните и хвойните”, разказа Атанас Уков от Планинската спасителна служба.

„Каролев многократно беше разказал идеята за маршрута си, но проблемът беше, че бе попаднал в дупка, която възпрепятства да бъде видян. Липсата на обхват на телефона му подсказа, че това е едно от местата за претърсване”, посочи той.

„Първо видяхме каската на Карлоев. Не знаехме на кого е, но 100 метра по-нагоре намерихме и него”, разказа зам.-кметът на Банско Стойчо Баненски

#Владимир Каролев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »