Огнян Минчев съзря скандал: Бойко Рашков вкара жена, близка до Черепа, в ръководството на МВР

Огнян Минчев съзря скандал: Бойко Рашков вкара жена, близка до Черепа, в ръководството на МВР
A A+ A++ A

Политологът Огнян Минчев написа интересен пост за, според него, скандал в държавата. Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков е вкарал човек на бизнесмена Васил Божков, който се укрива в Дубай с 19 обвинения, в ръководството на МВР. Става въпрос за Елена Павлова Фичерова-Караиванова, която от вчера е началник на кабинета на вътрешния министър.

Ето какво написа още политологът Огнян Минчев, постът е публикуван във Фейсбук:

Началникът на кабинета на Бойко Рашков е била кандидат за депутат от партията "Българско лято" и член на ръководството на партията. Сам по себе си този факт не е изненадващ, но е илюстративен. За пореден път в България властта се предава по един скандален, конфликтен начин - за който, безспорно отговорност носят и старите, и новите властници.

Същевременно "драматизмът на промяната" за пореден път се изчерпва с конфликтите вътре в управляващата мутренска олигархия. След като се разберат помежду си големите мутри, ситуацията се "нормализира". Цената плащат, разбира се, редовите граждани - няма кой друг да плати. Срамното в случая е поредния идеологически панаир на вечните революционери с претенции за демократи, които за пореден път освобождават "народа" от "мутрите". Всъщност, успешните демокрации и успешните демократи се характеризират най-вече с две неща. Първо, със способност да контролират властта от гл. точка на нейната легитимност и нормативност - да не допускат мутренска вакханалия на олигархията на власт, ако се изразим по нашенски.

Второ, спокойно, процедурно гарантирано и достойно предаване на властта от предходните към бъдещите управляващи. Т.е., пак на нашенски език - без свинщини, без абортирани парламенти, без заплахи за "изчегъртване", които приключват със задкулисните споразумения на олигархичните мутри от старата и новата власт. За съжаление, ние отново ще изближем солта, ще изядем тоягите и ще платим парите. Протестърите ще станат депутати. Чалгаджийските мутри ще разиграят ново управление, а анонимният българин отново ще констатира - "пак ни прекараха". Да, пак - и винаги ще го правят, докато всяка българска коза е за свой крак. Иначе циркът сега се завихря. На сцената революционните демократи усърдно имитират салто мортале...

#Огнян Минчев #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"